Roadtrip Sicilië

9 dagen
Sicilië is één van de meest gevarieerde eilanden in de Middellandse Zee. Ontdek de vele gezichten van dit fascinerende eiland.
Bekijk prijzen
Voor 22:00u besteld, zelfde dag ticket in huis
Bereken direct je prijs
Voor 22:00u aanvraag, zelfde dag offerte
Mogelijkheid 1

Palermo

De hoofdstad van Sicilië en gelegen aan de Tyrrheense Zee en daarmee ook de Middellandse Zee. Palermo is de havenstad waar de veerboten van- en naar Genua, Napels en Sardinië aankomen en vertrekken. Het is de op vier na grootste stad van Italië en tevens de hoofdstad van de provincie Palermo. In de Siciliaanse hoofdstad waan je zich door de oosterse koepels en een labyrint van kronkelsteegjes soms in het Midden-Oosten. En dat kan kloppen, want Palermo was ooit Arabisch en telde 200 moskeeën. Hier is het nu druk en chaotisch en ook puur Siciliaans. Al in de 7e of 8e eeuw v.Chr. zou op de plaats van de stad een kolonie gesticht zijn door de Phoeniciërs. De Grieken die in Zuid-Italië belangrijke kolonies stichtten, noemden de stad later Panormos, wat volledige haven in het Grieks betekent, en wat later de Latijnse naam Panormus werd. De Romeinen veroverden Palermo tijdens de eerste Punische oorlog. Later ging het deel uitmaken van het Byzantijnse Rijk. In 831 veroverden de Arabische Aghlabiden Palermo en werd het één van de belangrijkste steden van het Middellandse-Zeegebied. Enkele eeuwen later, vanaf 1072, overheersten Noormannen de stad. Vele facetten van de rijke geschiedenis zijn in de stad nog te herkennen aan onder meer de bouwstijl van gebouwen, zoals invloed van Arabieren, Noormannen, Romeinen en Byzantijnen.
Bekijk accomodaties
Mogelijkheid 2

Erice

Dit ommuurde middeleeuwse museumstadje torent prachtig uit boven het omliggende, groene landschap. Je vindt er onder meer een Normandisch kasteel waarvan het oudste deel al in de 5e eeuw vóór Christus werd gebouwd.
Bekijk accomodaties
mogelijkheid 3

Marsala

Het beroemde wijnstadje op de zuidwestpunt van Sicilië in de Italiaanse provincie Trapani. De economie van de stad is grotendeels afhankelijk van de productie van de bekende Marsalawijn. Menig toerist ontdekt ook de witte zandstranden die bij deze stad horen. Vanuit de haven verzorgt Liberty Lines in de zomer een bootverbinding via een draagvleugelboot met het Egadische eiland Favignana. Sla zeker een paar flessen in bij een van de verkooppunten.
Bekijk accomodaties

Inbegrepen accomodaties

No items found.

Boek nu

Roadtrip Sicilië