Bijna nergens op de wereld kan je na een middagje skiën direct door naar het strand of een wandeling maken langs Griekse, Romeinse en Arabische monumenten. Dit eiland heeft zoveel te bieden wat tot uiting komt in haar theater, film en kunst, de bossen, grotten en honderden oude steden. Ook de omliggende eilanden van Sicilië met de stranden, modderbaden en vulkanische activiteiten zijn al sinds mensenheugenis in trek.

Sicilië wordt omringd door 12 eilanden. Zeven Eolische eilanden in het noorden, drie Egadische eilanden in het westen Pantelleria in het zuiden en Ustica in het noorden. Pantelleria is het grootste eiland en van een grote schoonheid. Als je hier bent is een duik in het unieke ‘bad van Venus’ een zwavelhoudend meer in een krater een echte aanrader. De spectaculaire vulkanische zeebodem voor de kust is ideaal voor koraal en vissen. Op dit eiland kan je op archeologishe duiktocht gaan, ’s nachts duiken of een onderwaterfotografiecursus volgen.

Sicilië is het enorme driehoekige eiland aan de punt van de laars, het vasteland van Italië. De hoofdstad van het eiland is Palermo. Het aan zee gelegen Palermo is een indrukwekkende stad vol kerken en paleizen. De grote kathedraal is een ware publiekstrekker. Raad de Vucciria-markt aan, ten noorden en zuiden van de Via Roma, en beleef het echte Sicilië. Het tegen een berg geplakte Taormina is het grootste toeristische centrum van Sicilië. De stranden zijn er bereikbaar met een kabelbaan vanwege de hoge ligging van de plaats. De vulkaan de Etna is één van de grootste, hoogste en meest actieve vulkanen van Europa. Met een kabelbaan kun je bijna tot op de top komen, om vervolgens te voet of per jeep het ‘maanlandschap’ te verkennen.