Beleef! Vlieland

Het kleinste waddeneiland van Nederland

Beleef! Vlieland
Boek nu zelf Vlieland bij Ferrytours!

 

Nuttige informatie over Vlieland

Vlieland heeft een oppervlakte van slechts 39km2 en is daarmee het kleinste bewoonde Waddeneiland en is alleen te bereiken per boot. Het eiland is 8 kilometer lang en maximaal 2 kilometer breed. Er wonen ongeveer 1150 mensen waarvan de meeste in het enige dorp van het eiland: Oost-Vlieland.

Vlieland is voor iedereen die niet van massatoerisme houdt Het is er heerlijk rustig en natuurlijk is de natuur op dit eiland adembenemend mooi. De lucht is er nog echt heel schoon! Hier ga je heen voor de rust, de schone lucht, de fraaie stranden en de prachtige natuur. Het eiland is uitermate geschikt om helemaal te onthaasten en weer energie te krijgen. Voor kinderen is het ook een veilige omgeving. Er rijden amper auto's en er zijn genoeg leuke dingen te ondernemen. De sfeer is op Vlieland heel gemoedelijk, zelfs in het hoofdseizoen.

Het is voor toeristen niet toegestaan om een auto mee te nemen. Dit is een verademing en goede reden om mooie wandel- of fietstochten te maken. Overigens de fiets mag wel mee. En fietsen op Vlieland is fantastisch! Er zijn behoorlijk wat mooie fiets- en wandelpaden.

Koop nu ook bij Ferrytours.nl de veerboot tickets naar Vlieland

Overnachten
Op Vlieland zijn er veel mogelijkheden om te overnachten. 

Vergelijk en boek hier een verblijf op Vlieland, vergelijk en reserveer direct

Kijk hier voor diverse accommodaties op Vlieland, bekijk en reserveer direct


Wat is er te doen op Vlieland?

Stranden
Er zijn prachtige zandstranden met een totale lengte van 12 kilometer. De stranden van Vlieland worden door de bezoekers heel hoog gewaardeerd. In 2018 is het strand van Vlieland uitgeroepen tot het 'Schoonste strand van de Waddeneilanden 2018'!

Natuur
De natuur is er prachtig. Bijna het hele eiland is natuurgebied. Er leven meer dan 100 vogelsoorten waardoor het eiland dan ook met recht een vogeleiland wordt genoemd. Er is ook veel groen. Het eiland heeft meer dan 300 hectare bos.

Uitgaan
Op Vlieland zijn niet heel veel uitgaansgelegenheden maar er is wel genoeg te doen voor een leuke avond. In Oost-Vlieland tref je gezellige bars en goede restaurants. Ieder jaar vindt op Vlieland het muziekfestival 'Into The Great Wide Open' plaats. De muziekliefhebber mag dit festival echt niet missen!

Activiteiten
Maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht je van blokarten? Je raast dan met een buggy over het strand. Een andere aanrader is 'de eiland safari tour' met een echte Tuk Tuk. Buiten zijn was nog nooit zo leuk!