Fjorden in het kort

7 daagse autorondreis Noorwegen

Fjorden in het kort
Jotunheimen, Geiranger en Sogne Fjord, Trollstigen-bergpas, Hemsedal

 
Dag 1.
Aankomst Skeikampen ten noorden van Lillehammer. Twee overnachtingen in Hotel Thon Skeikampen.
 
Dag2.
Ontbijt. Vrije dag. Bezoek vooral het Maihaugen Openluchtmuseum in Lillehammer aan. Ook een wandeling in de fraaie omgeving is aan te bevelen; de bekende “Peer Gynt” route ligt hier.
 
Dag 3.
Skeikampen – Bøverdalen. Ontbijt en vroeg vertrek. Via het Gudbrandsdal naar Otta en Dombås, vervolgens via het Romsdal met het wintersportplaatsje Bjorli en zien de adembenemende Trollvegen, een hoge steile berg, waar met parachutes af wordt gesprongen. In Sogge (haarspeldbochten) over de Trollstigen-berggpas (indien geopend). Boven een prachtig uitzicht over de omgeving met vooral hoge bergen. Naar beneden en langs de Storfjord naar Line: veerboot over de fjord. In Eidsdal ontschepen en over de Adelaarsweg naar Geiranger aan de gelijknamige fjord. Een grandioos uitzicht vanaf het uitzichtplatform Dalsnibba. De tegenstellingen zijn groots vanaf 1.476 meter hoogte. Vervolgens naar Langevatn en over de Strynefjell-bergpas naar Lom (klein staafkerkje). In Lom begint de beklimming van de Sognefjell-bergpas naar Bøverdalen. Overnachting in Hotel Elveseter.
 
Dag 4.
Vrije dag in Elveseter. Ontbijt. U bevindt zich nu in het hart van het Jotunheim-gebergte. Een wandeling in fraaie omgeving is aan te bevelen. Beklimmen van de Galdhøppigen (2.469 meter) is ook een mogelijkheid, uiteraard met een ervaren gids.Nadere informatie in het hotel.
 
Dag 5.
Bøverdalen – Hemsedal Ontbijt en via Sognefjell-bergpas in zuidelijke richting naar Urnes (staafkerk) en naar Sogndal aan de Sogne Fjord. De Sogne Fjord is de diepste (1.308 m) en langste (205 km) fjord van het land. In Mannheller oversteken van de Sogne Fjord naar Lærdal, een pittoresk plaatsje met een interessant informatiemuseum over zalm. Vervolgens naar Borgund (informatie centrum over staafkerken). In Borgund het Hemsedal naar het plaatsje Hemsedal. Twee overnachtingen in het Norlandia Skogstad Hotel.
 
Dag 6.
Ontbijt. Vrije dag. Advies is  excursie naar Flåm te maken. Via Gol en Torpo naar Aurland. Hier kan men een ritje met de Flåmsbaan maken. Eén van de grootste attracties van het land is een tocht op de spoorlijn van Flåm (0 meter) naar Myrdal (867 m). Eventueel kan in Gudvangen de veerboot naar Lærdal genomen worden (beperkt vaarschema), of neemt men dezelfde weg naar Hemsedal terug.
 
Dag 7.
Ontbijt en vertrek uit Hemsedal
 
Nodig voor deze reis: 6 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in kamers met bad of douche, toilet, tv, routebeschrijving, treinkaarten Flåm-Myrdal v.v.
 
Ferrytours kan het volgende leveren: per enkele reis een overtocht van en/of naar Noorwegen met accommodatie aan boord en 1  hotelovernachting.
2 x een enkele reis is dus 2 hotelovernachtingen.

Wij hebben meer dan 1 miljoen accommodaties in onze databases, wij kunnen dus voor iedere nacht een accommodatie regelen.
 
Vertrekdata: Uw reis kan iedere dag beginnen.

Deze reis is slechts een idee en kan op de beschreven manier worden uitgevoerd. Verlengen, tussenvoegen of aanpassen naar elke wens is ook geen enkel probleem.