Een van de belangrijkste gebieden waar de toeristen voor komen is het fjordengebied. Dit gebied ligt in het zuidelijke deel van het langgerekte land. Deze fjorden zijn ontstaan door het smelten van de gletsjers. Fjorden beginnen in het binnenland en eindigen aan de kust.

De fjorden in Noorwegen zijn echt spectaculair te noemen. Vaak kilometers lang, breed en diep. De mooiste manier om ze te bekijken is met een boot.

Met de veerboot een fjord oversteken

Er zijn heel veel mogelijkheden om de fjorden over te steken. Hoewel veel veerboten niet echt een zonnedek hebben vanwaar je van het uitzicht kan genieten is er bijna altijd wel een plekje te vinden vanwaar je naar het water en de machtige bergen kunt kijken.

Zorg wel dat je een jas bij de hand hebt, want de stevige zeebries kan al gauw frisjes zijn.

Huur een kano of kajak

Wat sportiever aangelegd? Huur dan 1 van de vele kano’s of kajakken in een stad of dorpje aan het fjord. Het aanbod is enorm, dus je hoeft niet lang te zoeken. Peddel en geniet van de machtige natuur om je heen. Maak er eventueel een meerdaagse tocht van en overnacht ’s nachts met je tentje ergens in het bos langs het fjord of kies een goed hotel aan het fjord.

Ga mee met een rondvaartboot

Het is ook gewoon mogelijk om een tochtje op een rondvaartboot te boeken. Veel fjorden, zoals bijvoorbeeld Geiranger, hebben speciaal daarvoor rondvaartboten waar je een paar uur of een hele dag op kan meevaren. Vaak is er ook koffie, thee en wat lekkers aan boord te verkrijgen (Noorse wafels!) en krijg je de verhalen te horen die bij de omgeving horen.