7 daagse autorondreis in Noorwegen.

Hoogtepunten:

  • Stavanger en de Lysefjord
  • Het traditionele Setesdal
  • De Haukeli-bergpas
  • De Hardangerfjord

Te combineren met rondreizen Fjorden Ultiem, Schoonheid van Zuid Noorwegen en Fjorden in een notedop.

Dag 1. Aankomst in Stavanger met de ferry vanuit Hirtshals. Stavanger is het centrum van de Noorse olie-industrie. In het centrum is er een museum aan gewijd. Wanneer het verblijf in Stavanger twee nachten of langer is dan raden wij een excursie naar de Lysefjord aan. Hier is de beroemde “Prekestolen” (“de rotskansel”) te vinden. Op de route naar Lysefjord is het landschap uniek. Neem voldoende tijd voor pauzes om de prachtige omgeving te bewonderen.

Tip voor overnachting in Stavanger: Hotel Thon Maritiem

Het kan ’s zomers erg druk zijn op de rotskansel maar het uitzicht is adembenemend vanaf 600 meter hoogte.

Dag 2. Stavanger.

Dag 3. Stavanger – Hovden. Na het ontbijt vertrek en via Ålgard en rijksweg 45 richting Setesdal.

Door het Hunnedal naar Svartevann en vervolgens over de bergpas (Nb. Informeer of de bergpas niet is gesloten dit kan het hele jaar door gebeuren.) en langs het Rosskreppfjord-meer naar Nomeland. Rijksweg 9 op in noordelijke richting naar Bykle en Hovden, de bekende wintersportplaats.

Tip voor overnachting Hotel Quality Resort Hovden.

Dag 4. Hovden. Geniet van een prachtige natuur en maak een heerlijke wandeling door de unieke omgeving. In het tropisch zwembad van Hovden kunnen de kinderen genieten van een heerlijk dag. Bij mooi weer is een duik in het nabijgelegen meer heerlijk.

Tip voor overnachting Hotel Rica Brakaness.

Dag 6. Op deze programmaloze dag is een tocht naar de fjorden de moeite waard. Rijd naar Voss, parkeer daar de auto en reis per trein naar Flåm. De Flambanen treinreis is een van de grootste attracties  van Noorwegen. Het is een treinreis op de spoorlijn van Myrdal (867 m) naar Flåm (0 meter). Neem in Flåm de veerboot over de Aurland- en de Nærøy Fjord naar Gudvangen en vanuit hier weer terug met de bus naar Voss. In Voss kunt u een speciaal ticket “Norway in a nutshell” kopen.

Dag 7. Na het ontbijt vertrek uit Ulvik naar Oslo of Bergen of een combinatie met bijvoorbeeld de rondreis Geiranger en Nordfjord in omgekeerde volgorde.

Advies:

Vertrekdata: deze route kan iedere dag beginnen en in elke plaats worden verlengd. Aanbevolen periode van reizen tussen 1 mei t/m 31 oktober.

Klik hier een offerte aan voor de ferry van Hirtshals naar Stavanger en Bergen.

ferry naar Noorwegen