Voor of na de Balearen, Barcelona blijft natuurlijk ook een geweldige bestemming.

Er is al veel geschreven en gezegd over de charmes van Barcelona. Maar voor of na de veerboot naar de Balearen is een bezoek aan de stad de moeite waard. Om er maar een paar te noemen:

De basiliek van de Sagrada Familia, Casa Batlló, de Gotische wijk of de Montjuïc. Enkele van de belangrijkste monumenten die te zien zijn in de stad. Maar ook een afgelegen uithoek verkennen, zoals Tibidabo Park, is hartstikke leuk..

Maar verweg van de meest bekende monumenten zijn er ook nog mooie andere middeleeuwse steden te bezoeken. Denk aan bijvoorbeeld: Tossa del Mar, Besalú of Rupit i Pruit en stap terug in de tijd.

Voor of na de veerboot in Barcelona is het natuurlijk ook mogelijk om verder weg gelegen plaatsen te bereiken, zoals het nationale park Ordesa y Monte Perdido, andere landen bezoeken, zoals Andorra, of plaatsen aan de Franse blauwe kust (u mag de kleine bronnen van inspiratie voor artiesten als Saint-Paul-de-Vence of Mougins) alvorens terug te keren naar de eilanden met Baleària.

Kortom, er zijn vele mogelijkheden wanneer om met de ferry van of naar Barcelona reist vanaf elk eiland van de Balearen (Menorca, Mallorca en Formentera).