Land van rust, ruimte, comfort en kindvriendelijkheid. Prachtige stranden, Legoland, lekker eten en vriendelijke mensen.
Denemarken hoort bij Noord-Europa, de regio Scandinavië. Het grenst in het noorden aan Duitsland. De Oresundsbron (Oresundbrug) verbindt het land met Zweden. 

Denemarken als vakantiebestemming heeft overeenkomsten met Nederland volgens velen. Binnen de taal, het uiterlijk van de Denen en het landschap zie je zeker overeenkomsten met Nederland en de Nederlanders. Maar Denemarken in heel veel opzichten rustiger. Alles lijkt hier gedoseerd te zijn.

De vakantieganger die op zoek is naar een degelijk vakantieland, waarbij veiligheid en structuur hoog in het vaandel staat, gaat naar Denemarken. Voor strandliefhebbers zijn er kilometers lange stranden, voor de visliefhebbers zijn er ontelbaar veel mogelijkheden en de natuurliefhebber komt in Denemarken zeker aan zijn trekken. De zonaanbidder kan zonder angst voor teveel regen of wolken naar Denemarken. De langjarige klimaatcijfers laten zien dat Denemarken vooral in het voorjaar en de zomer zonovergoten is zonder dat de temperatuur alle dagen richting de dertig graden gaat.

Het hoge prijsniveau is een reputatie waar Denemarken moeilijk vanaf komt. Het is dan ook nog maar deels waar. Accijnzen op alcohol, sigaretten en brandstof zijn niet veel hoger meer dan in Nederland maar Denemarken behoort op dit gebied wel tot de duurste landen binnen Europa. Dat merk je dan ook in de prijs voor een taxirit, een hotelkamer of de rekening op een terras. De alledaagse zaken in een supermarkt of kleding zijn niet veel duurder dan in Nederland. Die prijzen zijn ongeveer 5-10% hoger dan bij ons veroorzaakt door het hogere BTW-tarief in Denemarken.