Zweden

Rust, ruimte en relaxen

Zweden
Zweden is populair bij gezinnen die op (auto)vakantie gaan. Er is voor iedere leeftijd van alles te doen. Wandelen, kanoën, elandsafari of zelf een houtvlot bouwen!

Zweden ligt dichtbij, het is 575 km naar de dichtstbijzijnde ferryhaven, vanaf Utrecht. Zweden is het grootste land van Scandinavië; het is 11 keer groter dan Nederland en 15 keer groter dan België. Het overgrote deel van het land is bedekt met naaldbossen. Deze zijn met name in het noordelijk deel van het land eindeloos. Het zuidelijk en oostelijk deel is hoofdzakelijk vlak tot glooiend, waarbij de binnenlanden die aan Noorwegen grenzen, steeds meer reliëf vertonen en in het Scandinavisch Gebergte overgaan. Het hoogste punt van Zweden is de Kebnekaise met 2114 m.

Het land kent heel veel meren, zo'n 96.000. De twee grootste liggen in het zuidelijk deel van Zweden: het Vättermeer (Zweeds Vättern) en het Vänermeer (Zweeds Vänern). Het Vänern meer is het grootste meer van Zweden. De langste rivier van Zweden is de Göta älv. Deze stroomt vanaf het Vänermeer westelijk en mondt uit in het Kattegat, dit is de zee-engte tussen Denemarken en Zweden en maakt onderdeel uit van de Noordzee. 

Zweden kent ook enkele grote eilanden zoals: Gotland, Öland, Orust, Hisingen en Värmdön.