Beleef Terschelling!

Met de veerboot naar Terschelling

Beleef Terschelling!
Boek nu Terschelling bij Ferrytours!


Terschelling is een Waddeneiland van 30 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed. De stranden zijn er prachtig en hebben een totale lengte van ongeveer 30 kilometer. Op sommige plaatsen is het strand tot wel 1 kilometer breed. Het eiland is een gemeente van de provincie Friesland. Op dit eiland wonen ongeveer 5000 mensen en heeft een oppervlakte van 674 km2. Alleen Texel is groter.
De dorpen van Terschelling zijn West-Terschelling, West aan Zee, Formerum, Lies, Midsland, Hoorn en Oosterend. De hoofdplaats van dit eiland is West-Terschelling waar 2700 mensen wonen.
De zon schijnt er vaker en vaak is het er veel beter weer dan op het vasteland? De zomer wordt het niet heel warm door de koele zeewind en in de winter zal het nooit echt koud worden door diezelfde zee. De zon schijnt er veel vaker en langer. 

Een vakantie naar dit Waddeneiland staat garant voor rust, natuur, mooie stranden en natuurlijk voor de frisse zeelucht. Voor jongeren zijn er ook goede uitgaansmogelijkheden. Terschelling heeft dus voor iedereen wat wils.

Koop nu ook bij Ferrytours.nl de veerboot tickets naar Terschelling

Vergelijk en boek hier een verblijf op Terschelling, vergelijk en reserveer direct

Kijk hier voor diverse accommodaties op Terschelling, bekijk en reserveer direct


Wat kan je doen op Terschelling?

Zon, zee, strand en uitgaan
Terschelling is een populaire vakantiebestemming waar volop leuke activiteiten te doen zijn. Voor jongeren zijn er volop uitgaansgelegenheden in de dorpen Midsland en West-Terschelling. Ieder jaar vindt op Terschelling het beroemde theaterfestival Oeral plaats. Het festival vindt plaats in juni. Maar er ook leuke water- en strandactiviteiten te ondernemen zoals kitesurfen, zeilen, strandzeilen, blokarten en vliegeren. Maar ook kinderen hebben het op dit eiland erg naar de zin want welk kind vind het nou niet leuk om zandkastelen te bouwen en te vliegeren op een fantastisch breed en mooi strand?

Actief bezig zijn
Ben jij gek van fietsen en wandelen? Dat kan hier perfect want er zijn fietspaden met een totale lengte van 70 kilometer. En wat dacht je van 250 kilometer aan wandelpaden en onverharde wegen? De fiets- en wandelroutes gaan door prachtige natuurgebieden. Het natuurgebied de Boschplaat is 4400 ha groot en een echte aanrader voor de natuurliefhebber. De duinen van Terschelling vormen het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland.
 

Reizen in dit land