Frankrijk

Frankrijk
Frankrijk is een veelzijdig vakantieland. Het land heeft één eiland, in de Middellandse Zee: Corsica.

Op cultuurgebied bijvoorbeeld zijn er veel oude stadjes met smalle steegjes, ontelbaar veel kerken en kathedralen en er zijn overal sporen te vinden van de vele oorlogen die het land heeft gekend (musea, restanten, ruïnes enz.). Qua natuur zijn er heel veel Nationale parken, grote rivieren en mooie berggebieden zoals de Alpen, Pyreneeën en het Centraal-Massief. Frankrijk is omgeven door water. De kustlijn is grotendeels rotsachtig welke wordt afgewisseld met grote brede zandstranden. De wateren rondom Frankrijk zijn zeer geschikt voor watersporten.

Maar Frankrijk is natuurlijk ook bekend om: het jaarlijkse wielerspektakel “Tour de France”, Disneyland Parijs, de Eiffeltoren en wijngaarden. Elk jaar trekken heel veel toeristen richting Frankrijk om van al dit pracht te genieten.

De regio’s van Frankrijk in alfabetische volgorde:
Alsace (Elzas), Aquitaine (Aquitanië), Auvergne, Basse-Normandie (Laag-Normandië), Bourgogne (Bourgondië), Bretagne, Centre (Midden-Frankrijk), Champagne-Ardenne (Champagne-Ardennen), Corse (Corsica), Franche-Comté, Haute-Normandie (Hoog-Normandië), Île-de-France, Languedoc-Roussillon, Lorraine (Lotharingen), Midi-Pyrénées (Zuid-Frankrijk-Pyreneeën), Nord-Pas-de-Calais (Noord-Nauw van Calais), Pays de la Loire (Landen van de Loire), Picardie (Picardië), Poitou-Charentes, Provence-Alpes-Côte d’Azur (Provence-Alpen-Côte d’Azur) en Rhône-Alpes (Rhône-Alpen).

Reizen in dit land