Doorreis arrangement Lolland

Autovakantie in Denemarken

Doorreis arrangement Lolland
Deense eilanden met prachtige stranden en ruige kusten.


Overtocht van Scandlines

Neem de overtocht naar Denemarken met Scandlines van Puttgarden naar Rodbyhavn. Deze havenplaats ligt op Lolland. Op circa 6 uur rijden van Nederland (gerekend vanuit Utrecht) en 45 minuten varen is Denemarken bereikt. Vanuit Rodby is het nog circa 1,5 uur rijden naar Kopenhagen.
 


Lolland & Falster

Het strand van Marielyst is verkozen tot het beste strand van Denemarken en aan de andere kant van West-Lolland ligt het Hestehoved-strand met de warmste badwatertemperatuur in Denemarken én de op een na langste houten pier. Maar ook een bezoek Gedser Odde, het meest zuidelijke puntje van Denemarken is de moeite waard. Of zeil op de meren van Maribo met de boot "Anemonen" of op het Nakskov Fiord met de postboot. De vele bezienswaardigheden zoals de grootste boomgaard van Denemarken: de eilanden in de Smålandshavet, het Knuthenborg Safari Park, Lalandia, Crocodile Zoo of een van de middeleeuwse centra zijn een bezoek waard. Voor de culturele mens zijn er ook fantastische galerijen, kleine knusse musea, Dodekalitten en de architecturale parel van het kunstmuseum van Fuglsang. Iedere bezoeker vindt hier wat van zijn gading en het grote voordeel: alles is dichtbij!

Lolland is een leuke bestemming waar een iedereen zich een lange tijd kan vermaken. Het kan ook een doorreisbestemming zijn voor reizen met eindbestemming Zweden.

 

Hotel Factory Lodge in Holeby

Op nog geen 15 minuten rijden van de Rodbyhavn ligt dit hotel. Het hotel is gesitueerd in een oude suikerfabriek en het gebouw is volledig vrij omgeven door grasvelden net buiten het kleine centrum van Holeby. Het hotel is een echt doorreis hotel, de kamers met do en wc zijn netjes maar er zijn verder geen echte hotel faciliteiten. Een strijkplank en fohn zijn vrij verkrijgbaar op de gang en er is een tafelvoetbal spel. Het avondeten kan in het centrum worden genoten in de pizzeria of het kleine restaurant. In de plaatselijke supermarkt is het ook mogelijk om boodschappen te doen en bij mooi weer heerlijk op de terrastafels voor het hotel te eten. Thee/koffie en fruit is gratis verkrijgbaar.
 
klik op de foto om de overtocht Puttgarden - Rodby
te reserveren
klik op de foto om dit hotel te reserveren 
klik hier voor de overtocht Rostock - Gedser klik hier voor alle andere hotels in Lolland