Heerlijk Lolland

Autovakantie in Denemarken

Heerlijk Lolland
Deens eiland met prachtige stranden, ruige kusten en heel veel te doen.

Lolland, lekker dichtbij

Op slechts 540  km vanaf Utrecht ligt de ferryhaven van Puttgarden van waaruit in 35 minuten varen de veerboot aankomt op Lolland. Lolland is zuidelijkst gelegen eiland van Denemarken. Vanaf de aankomst in Rodbyhavn is het nog maar 1,5 uur rijden naar Kopenhagen. De wegen zijn goed en lang niet zo druk als in Nederland, alleen rondom Kopenhagen is het verkeer veel drukker.
Lolland is een heel leuke bestemming waar iedereen, fietsen, excursies, wandelen, strand en meer, zich uitstekend kan vermaken.  maar het kan ook een doorreisbestemming zijn voor reizigers met de bestemming Zweden.

Excursiemogelijkheden, een kleine opsomming;
  • Een prachtig safaripark met neushoorns, tijgers, wolven en meer wilde beesten in een natuurlijke omgeving
  • Een historische treinrit
  • Uitgebreide fietstochten
  • Zwemmen op de mooie stranden van het eiland Falster dat pal naast Lolland ligt en met bruggen is verbonden
Het strand van Marielyst ligt op het eiland Falster en is verkozen tot het beste strand van Denemarken. Aan de andere kant op West-Lolland ligt het Hestehoved-strand met de warmste badwatertemperatuur in Denemarken én de op een na langste houten pier. Maar ook een bezoek Gedser Odde, het meest zuidelijke puntje van Denemarken is de moeite waard. Of zeil op de meren van Maribo met de boot "Anemonen" of op het Nakskov Fiord met de postboot. De vele bezienswaardigheden zoals de grootste boomgaard van Denemarken: de eilanden in de Smålandshavet, het Knuthenborg Safari Park, Lalandia, Crocodile Zoo of een van de middeleeuwse centra zijn een bezoek waard. Voor de culturele mens zijn er ook fantastische galerijen, kleine knusse musea, Dodekalitten en de architecturale parel van het kunstmuseum van Fuglsang. Iedere bezoeker vindt hier wat van zijn gading en het grote voordeel: alles is dichtbij!

De snelste route naar Lolland gaat via de ferryroute Puttgarden naar Rodbyhavn. klik hier voor een prijsopgave, Puttgarden ligt in Duitsland op circa 6 uur rijden van Nederland (gerekend vanuit Utrecht). De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Vanuit Rodbyhavn is het nog circa 1,5 uur rijden naar Kopenhagen. 

Hotel Factory Lodge in Holeby (aanrader, wij zijn er zelf geweest!!!)
Op minder dan 15 minuten rijden van de Rodbyhavn ligt dit hotel. Het hotel is gesitueerd in een oude suikerfabriek. Het gebouw is omgeven door grasvelden en ligt net buiten het kleine centrum van Holeby. Het hotel is een echt doorreis hotel, de kamers met do en wc zijn netjes maar er zijn verder geen echte hotel faciliteiten. Een strijkplank en fohn zijn vrij verkrijgbaar op de gang en er is een tafelvoetbal spel. Het avondeten kan in het centrum worden genoten in de pizzeria of het kleine restaurant. In de plaatselijke supermarkt is het ook mogelijk om boodschappen te doen en bij mooi weer heerlijk op de terrastafels voor het hotel te eten. Thee/koffie en fruit is gratis verkrijgbaar.
klik hier voor alle andere hotels in Lolland