Naar Kopenhagen

Autovakantie naar Denemarken

Naar Kopenhagen
Met de auto naar Kopenhagen

Het is geen optie om Kopenhagen over te slaan als de reis naar Scandinavie gaat. 1 of 2 dagen moet deze stad zeker worden bezocht, al is het alleen maar om het wereldberoemde beeldje van de Zeemeermin in de haven te bekijken. Lekker iets drinken of eten in de Nyhavn, de historische haven, in het centrum van de stad. Maar de stad biedt zo verschrikkelijk veel euke bezienswaardigheden dat 2 dagen eigenlijk veel te weinig is.

Kopenhagen is heel makkelijk te bereiken via de duitse autoweg via Flensburg naar Kolding en dan naar Kopenhagen. Het is 140 km korter om via de ferry van Puttgarden naar Rodbyhavn te reizen. Vanaf Rodby is het dan ongeveer 1,5 uur rijden naar Kopenhagen. De reis naar Puttgarden duurt ca. 6 uur vanuit Baarn gerekend.

Net na de overtocht in Lolland is een heel leuk hotel te vinden, klik daarvoor op de link van: Doorreis arrangement Lolland
 

Hotels in Kopenhagen

Klik hier voor heel veel hotels in Kopenhagen.

Zet de auto bij het hotel en huur een fiets. De stad is bijzonder fietsvriendelijk en daarmee ontwijkt u ook de milieuzones. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld en biedt ook een mogelijkheid om zonder auto de stad te bezoeken.

Klik op de foto om de overtocht Puttgarden - Rodby te reserveren
 

Overtocht van Scandlines

Neem de overtocht naar Denemarken met Scandlines van Puttgarden naar Rodbyhavn. Deze havenplaats ligt op Lolland. Op circa 6 uur rijden van Nederland (gerekend vanuit Utrecht) en 45 minuten varen is Denemarken bereikt. Vanuit Rodby is het nog circa 1,5 uur rijden naar Kopenhagen.
 


Via de Oresundbrug van Kopenhagen naar Zweden 

Vanuit Kopenhagen is het nog maar 15 kilometer naar Zweden over de Oresundbrug. Klik hier om het ticket voor de Oresundbrug te reserveren.